Några tips om Blackjack

 

När jag först började visa intresse för att spela blackjack för ett par år sen, gav en kompis mig en lista på tips och inofficiella personliga regler – var han fick dem ifrån har jag ingen aning om, men jag har mer eller mindre hållit mig till dem och de har hjälpt mig mycket, så jag tyckte det var på tiden att jag delade med mig lite av visdomen.

Välj ett lågt minimum vadslagningsbord: 5% av din bankroll är ungefär det maximala du vill satsa per hand, så att spela vid ett bord där minimum är mer än så är verkligen att tigga om problem. Faran är att med ett högt minimum-bord så riskerar du att förlora din bankroll utan några möjligheter att vinna tillbaka förlorade inkomster.

Splitta aldrig tior: det kan vara frestande att spela båda händerna, men 20 är inte långt ifrån 21, så var nöjd med det du har!

Aldrig femmor, alltid åttor: Ett par femmor bör aldrig splittas, men ett par åttor bör under alla omständigheter splittats, förutom när dealern visar en tia.

Splitta alltid ess: Att få blackjack är, som man ju säger, poänget med spelet, så att splitta ett ess ger dig två chansen att klara just det.

Håll fast vid 17: Oavsett vad din magkänsla säger, nöj dig med vad du har. Ha i åtanke att dealern måste hålla fast vid 17, plus att om du ens för en sekund funderar på antalet kort i kortleken och hur mycket de når upp till, kommer du snart inse att chansen att få 4 eller mindre är mycket lägre än chanserna att få 5 eller mer – gör det inte!

Ju färre kortlekar som används desto bättre är oddsen för spelaren – den största ökningen i kasinots övertag är mellan en och två kortlekar, men det ökar trots allt med varje kortlek, även om det är mindre märkbart. Därför bör du, när du kan välja mellan en eller flera kortlekar, alltid välja en singelkortlek – i valet mellan ett spel med 6 eller 8 kortlekar, välj alltid den med 6.

Regler varierar från bord till bord, så ju mer spelarvänliga reglerna vid ett bort är, desto bättre blir det för dig. Specifika regler att hålla utkik efter är regeln om att ge upp (surrender rule), double down efter att splittat ett par, splitt av flera par samt ny-delning av ess.

Kom ihåg att din enda motståndare är dealern, så titta inte på någon annans hand, det är inget du har med att göra och kommer att distrahera dig från ditt spelande.

Resten av råden jag fick var rent sunt förnuft och pengahantering – satsa inget som du inte har råd att förlora, sätt begränsningar, spela inte när du är full, ja, du fattar. Hursomhelst, jag hoppas att dessa tips är lika användbara för dig som de har varit för mig.

A Matter Of Winning And Losing: Tips On Playing Blackjack

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *