Basis Generell Strategi

 

Du som nu har utvecklas och kan spelet blackjack så är det dags att lära sig generell strategi för att du skall kunna spela på ett smart sätt, och även kunna planera ditt kortspel på ett mer utvecklande sätt. I grunden så är blackjack ett spel som handlar mest om tur, men du kan planera och spela på ett smart sätt och det är självklart också beroende på din budget.

Allt handlar vilka kort du har på handen och om du skall ta ett kort eller inte, och det gäller att hålla färgen inför andra spelare och ha ett så kallar ”pokerface” när du spelar blackjack. En generell strategi som alltid är bra är att planera en budget för hur mycket du skall vinna och även kunna förlora. Går det inte bra idag så kanske lyckan vänder imorgon eller testa ett annat online casino som har blackjack online, för att öka dina chanser.

En av de mest vanligaste generella strategin är något som kallas Paroli Systemet. Det gäller att spela smart, och det går ut på att du ökar din insats när du vinner och drar ner på summan när du förlorar, vilket är smart. Tanken är att du skall spela för dina vinster och inte dra ner på den själva potten som du använder när du spelar blackjack online. Ett annat sätt som kallas för D’Alembert Systemet är en annan generell strategi som är enkel, som bygger på att du följer spelet och analyserar givarens (bankens/dealerns) samtidigt som du använder ett sunt förnuft med dina pengar. Några exempel som att om givarens kort är en 7:a eller högre så bör du som spelare spela tills du kommer till 17, för att säkra din vinst. Om givarens kort är 3 eller 6:a skall alla spelare spela till 11 och sedan stanna. Det finns även många olika varianter av dessa generella blackjack strategier.

En viktig sak att tänka på är att man skall aldrig blanda olika strategier, utan man skall hålla sig till en som fungerar bäst för dig. Annars så kommer dina chanser att sjunka eftersom det blir ohållbart att hålla kolla på allt som händer när du spelar blackjack. En strategi måste du läsa på innan och utan, så att du vet exakt när du skall ta ett kort ur kortleken eller splitta, dubbla och även stanna. Dina chanser kommer att öka att vinna, samt att du kommer att tvinga med din generella strategi att givaren måste stanna.

Andra tips som att när dina kort är mindre än 8 så skall du ta kort tills du är nöjd och sen stannar. Vi säger att värdet är totalt 9 så bör du ta ett kort, om inte givaren 3 till 6 stycken uppåtvända kort, för då bör du istället dubbla. Har du 10 eller 11 så skall du självklart dubbla då du är ganska säker på vinst, och då skall givaren inte ha kort som ger 10 eller ett Ess. Om du har 17 eller högre så skall du alltid stanna, och om dina kort är värda mellan 12-16 så skall du stanna oftast, om då inte givaren har ett uppvänt kort som är mer än 7. Att använda sig av termen Surrender skall du endast göra mot givaren om du har 15 eller 16 eftersom din chans att vinna spelet är redan väldigt liten.

Det bästa med en generell strategi för att spela blackjack, är att du kommer att spela på ett proffsigt sätt och veta snabbt hur du skall agera. Det viktigaste är att du strikt håller dig till strategin när du spelar, och även läser på så att det inte uppstår frågtecken, än vilken situation som uppkommer runt spelbordet.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *